Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Stirling Engine

Stirling Engine

Μια μηχανή στερλίνα είναι μια πολύ αποτελεσματική, εσωτερικής καύσης, λιγότερο, ήσυχο κινητήρα που εκμεταλλεύεται την ενέργεια που παράγεται όταν ένα αέριο (δεν βενζίνη) διαστέλλεται και συστέλλεται, όπως μεταβολές της θερμοκρασίας του. Εφευρέθηκε από τον Robert Stirling το 1816 στη Σκοτία, ο Stirling, ή στερλίνα, ο κινητήρας χρησιμοποιεί απλό τα αέρια και οι φυσικές πηγές θερμότητας, όπως το φως του ήλιου, να regeneratively δύναμη τα έμβολα του κινητήρα. Sterling κινητήρες είναι ελκυστικές, διότι δεν απαιτούν αναπληρώνονται πηγή καυσίμου, τρέχουν σιωπηλά, και όχι εκτίναξη των εκπομπών.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1800, το κύριο είδος των κινητήρων ήταν ατμομηχανών στα πλοία και τα τρένα. Αυτές χρησιμοποίησε την αξιόπιστη τεχνολογία της θερμαινόμενο νερό, το οποίο μετατράπηκε σε ατμούς για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά περιστασιακά εξερράγη και τα απειλούμενα φορέων και των επιβατών. Ως εκ τούτου, Stirling εφηύρε μια μηχανή που ήταν ένα κλειστό σύστημα που δεν εκρηκτικά, όχι φωτιά, και όχι ατμού, για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα. Εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κινητήρας στερλίνα θα είναι σχεδιασμένοι να είναι αρκετά ισχυρή ώστε να τελικά τα πλοία δύναμη και μηχανές.

Μια μηχανή στερλίνα λειτουργεί σε πολύ βασικές έννοιες της φυσικής που περιγράφουν τον τρόπο με θερμό αέρα διαστέλλεται, και έχει μεγαλύτερη πίεση, από ό, τι πιο δροσερό αέρα. Η τακτική του κινητήρα ντίζελ, όπως και στο αυτοκίνητό σας, χρησιμοποιεί καύσιμο να προκαλέσουν μικροσκοπικά εκρήξεων που έμβολα κίνηση πάνω-κάτω. Αλλά σε μια μηχανή στερλίνες, τη διαδρομή του εμβόλου με μετατόπιση των διαφόρων τμημάτων του αέρα, με διαφορετικό βαθμό πίεσης. Ο αέρας στη μια πλευρά του εμβόλου displacer θερμαίνεται από εξωτερική πηγή, όπως η ηλιακή ακτινοβολία ή θέμα αποσύνθεσης των φυτών. Η αυξημένη πίεση ωθεί το έμβολο στην άλλη πλευρά της αίθουσας, όπου ο αέρας παραμένει δροσερό. Στη συνέχεια, η οποία θερμαίνει θαλάμου, καθώς και η διαδικασία επαναλαμβάνεται. Υπάρχουν συνήθως δύο εμβόλων, στο 90? ο ένας στον άλλο, που μπορεί να συνδεθεί με ένα στροφαλοφόρο άξονα για να μετακινήσετε το όχημα ή η γεννήτρια για την παραγωγή ηλεκτρισμού.

Ορισμένες σύγχρονες εφαρμογές, εξακολουθούν να βασίζονται σε μια μηχανή στερλίνα όταν χρειάζεται να λάβουν μια πηγή ενέργειας που δεν χρειάζεται ανεφοδιασμό σε καύσιμα, δεν εξαερισμός των εκπομπών, και λειτουργεί αθόρυβα. Για παράδειγμα, ορισμένοι σπίτι υποβρύχια μηχανή στερλίνες, όπως και κάποιες εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας. Πρόσφατα, το ενδιαφέρον στην εκλαΐκευση του κινητήρα στερλίνα έχει εμπνευστεί από την επιθυμία των ανθρώπων να μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και να καταστεί η ηλεκτρική ενέργεια χωρίς ορυκτά καύσιμα. Οι ερευνητές εργάζονται για την ανάπτυξη της τεχνολογίας ενημέρωση που βάζει κινητήρες στερλίνες σε ηλεκτρικά εργοστάσια και τα αυτοκίνητα των αεροσκαφών περιφερειακών μεταφορών.




How to make
Models : Bohm Stirling-Technik- Fertigmodell HB7-AL2
stirling engine how to build ==>
Step 1
Για να κάνετε το Can Stirling κινητήρα χρειάζεστε τα εν λόγω υλικά: 10mm σκάφους από ξύλο πάχους? 10 χιλιοστά ξύλο balsa πάχους? σύρμα διαμέτρου 1,5 χιλιοστών? νήμα αλιείας? ένα μπαλόνι? πλατεία ξυλεία 5 χιλιοστά πλατεία? δύο πινέζες? έναν συνδετήρα? πηλό? ένα 200ml χάλυβα μπορεί ? χαρτόνι? ένα κερί? καρφιά (ή ξύλο βίδες)? και λάστιχα.
Αυτά τα εργαλεία που απαιτούνται: κοπτήρες? ψαλίδι: ένα πριόνι: κόλλα ξύλου: ορισμένα στεγνώνει γρήγορα κόλλα: και λάδι μηχανής.
Ο κινητήρας αυτός έχει μια πολύ απλή δομή, όπως φαίνεται. Κάνει χρήση των κουφωμάτων, ένα καλώδιο στροφαλοφόρος άξονας, έναν τενεκέ κύλινδρο, ένα διάφραγμα μπαλόνι καουτσούκ. Μπορείτε να πάρετε αυτά τα υλικά εύκολα. Το έμβολο ξύλο είναι συνδεδεμένο με το στροφαλοφόρο άξονα με το νήμα της αλιείας.
Step 2

Όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα, θα πρέπει να κάνετε δύο σανίδων πλευρά, δύο σανίδων για να καθορίσει τη μπορούν, και από κάτω του σκάφους, το σύνολο των πάχους 10mm.
Θα πρέπει να κάνουν τις τρύπες για τη μανιβέλα κάπως μεγαλύτερος για τη μείωση των τριβών

Step 3

Τοποθετήστε τα κομμάτια μπάλσα κοπεί με κόλλα ξύλου. Προσαρμόστε το μήκος της γραμμής αλιείας στο κέντρο του εμβόλου με στεγνώνει γρήγορα κόλλα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διάμετρος του μπορεί κάτι το οποίο έχω είναι περίπου 50mm. Το ύψος του μπορεί να είναι 100 χιλιοστά περίπου. Αν χρησιμοποιείτε άλλες μεγέθους μπορούν να την διάμετρο και το ύψος του εμβόλου ξύλου πρέπει να τοποθετείται στο μπορεί. Η κάθαρση πρέπει να είναι 2 ή 3 χιλιοστών.

Step 4
Το Can Stirling κινητήρα μπορεί να περιστραφεί χρησιμοποιώντας ένα κερί ως πηγή θερμότητας. Αυτή η μηχανή είναι κατασκευασμένη με πολύ απλά υλικά. Υπάρχουν μπορεί, ένα μπαλόνι, μια σανίδα ξύλου και άλλους.
Step 5

Θα κάνετε ένα διάφραγμα με ένα μπαλόνι από καουτσούκ. Όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα, κόψτε το μπαλόνι και να την ενισχύσουμε με την επικόλληση τους πίνακες κάρτα. Κάντε μια τρύπα στο κέντρο του διαφράγματος και να περάσει μέσα από μια κλωστή αλιείας. Να είστε προσεκτικοί για να κάνει μια φαρδιά τρύπα - δεν είναι μια μεγάλη τρύπα.
Step 6


Όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα, κάνει δύο διωστήρες χρησιμοποιώντας ξυλεία που είναι 5 mm πλατεία. Κάντε τις οπές για την στροφαλοφόρου άξονα κάπως μεγαλύτερος για τη μείωση των τριβών. Bend ένα σύρμα of1.5 mm. διάμετρο. Φορέστε τα μπιέλες πριν από την κάμψη του σύρματος.
Step 7

Όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα, τοποθετήστε το διάφραγμα και οι μπιέλες με δύο πινέζες.
Step 8

Θα κατασκευάσουμε το ξύλινο πλαίσιο (Δείτε το Στάδιο 2). Όταν κατασκευαστεί το πλαίσιο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο στροφαλοφόρος άξονας μπορεί να περιστρέφεται με πολύ μικρή απώλεια τριβής.
Step 9

Αφού περάσετε το νήμα της αλιείας μέσω της οπής του διαφράγματος, Εσείς πρέπει να συνδέσει το νήμα σε έναν συνδετήρα που επισυνάπτεται στην te στροφαλοφόρο άξονα.
Step 10
Κόψτε την κορυφή απέναντι σε μια μπορεί και να καθορίζουν το δυνατόν για να το πλαίσιο με ασφάλεια. Τοποθετήστε το διάφραγμα πάνω από το δοχείο με κάποιο λάστιχο. Ρυθμίστε το μήκος του νήματος αλιευτικών κινείται το έμβολο δεν αγγίζουν το μπορεί. Και για το τελικό μέτρο, έβαλε σε μια σταγόνα λαδιού μηχανής στην τρύπα του διαφράγματος. Το Can μηχανή Stirling έχει ολοκληρωθεί.
Step 11
Όταν ο κινητήρας έχει ολοκληρωθεί, παρακαλώ θερμότητα από κάτω όψη του μπορεί να κυλίνδρου με ένα κερί. Όταν το πρόσωπο είναι πλήρως θερμαίνεται, περιστρέψτε τον ασταθή άξονα με το χέρι σας. Μήπως ο κινητήρας αρχίσει να προχωρήσουμε;
Υπάρχουν δύο σημαντικά σημεία για να μετακινήσετε το μοντέλο μηχανές Stirling. Το ένα είναι μια τέλεια σφραγίδα του αέρα στον κινητήρα. Ένας άλλος λόγος είναι χαμηλή τριβή των μηχανικών μερών. Εάν ο μηχανισμός σας δεν μετακινείται, ελέγξτε τα σημεία αυτά. Η διαρροής αέρα από την τρύπα του διαφράγματος; Μήπως το έμβολο χτύπα ξύλο στον κύλινδρο;

Stirling Enghttp://astro.sfasu.edu/courses/egr112/StirlingEngine/cansanim.gif

http://astro.sfasu.edu/courses/egr112/StirlingEngine/ringstand.gif
http://astro.sfasu.edu/courses/egr112/StirlingEngine/PressureVesselBottom.gif

http://astro.sfasu.edu/courses/egr112/StirlingEngine/topanim.gif
http://astro.sfasu.edu/courses/egr112/StirlingEngine/displaceranim0.gif
http://astro.sfasu.edu/courses/egr112/StirlingEngine/crankshaft.gif
http://astro.sfasu.edu/courses/egr112/StirlingEngine/supports.gif
http://astro.sfasu.edu/courses/egr112/StirlingEngine/parts.gif



πληροφορίες για το Stirling Engine | | http://astro.sfasu.edu/courses/egr112/StirlingEngine/stirling.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου