Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Αρμενική Γενοκτονία

Αρμενική Γενοκτονία | Photo Thessaloniki Armenian Genocide 



Εκδηλώσεις μνήμης της Αρμενικής Γενοκτονίας στη Θεσσαλονίκη
Συμπατριώτες, 97 χρόνια μετά την Αρμενική Γενοκτονία, η Τουρκία, αποθρασσυμένη από την ατι μωρησία, έχει καθιερώσει, ως κρατική πολιτική, την πεισματική άρνηση οποιασδήποτε ευθύνης της για το έγκλημα που το οθωμανικό κράτος διέπραξε το 1915 σε βάρος του λαού μας. 97 χρόνια μετά, σε πείσμα των καιρών, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή έδωσε στο Αρμενικό Ζήτημα διεθνή διάσταση κι έχει καταφέρει πολλές επιτυχίες προς την κατεύθυνση της αναγνώρισής του. Τη χρονιά που πέρασε, η γαλλική Βουλή, με νομοσχέδιο που προβλέπει την ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, κατάφερε καίριο πλήγμα στην Τουρκία. Ακόμη μεγαλύτερη όμως ήταν η επιτυχία, όταν, ύστερα από τη γνωμοδότηση του Συνταγματικού Συμβουλίου για αναθεώρηση του νόμου, ο Νικολά Σαρκοζύ δήλωσε πως «η Γαλλία δεν παραιτείται» και ζήτησε την κατάρτιση νέου κειμένου που θα παρακάμπτει τις όποιες νομικές διατυπώσεις. Η εξέλιξη αυτή, όπως πολλές άλλες στο παρελθόν, δικαιώνει τους αγώνες της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής, που επίσης δεν παραιτείται, γι? αυτό κι έχει καταφέρει να διατηρήσει το εθνικό μας ζήτημα επίκαιρο.

Συμπατριώτες, Ο αγώνας μας είναι αποτελεσματικός επειδή τον χαρακτηρίζει η ισχύς που πηγάζει από τη συσπείρωση και την ενιαία βούλησή μας και πολλαπλασιάζεται, όχι από το μίσος, αλλά από τη λαχτάρα της απονομής δικαιοσύνης που ο καθένας μας, μικρός ή μεγάλος, διατηρεί άσβεστη στα βάθη της καρδιάς του. Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή με υπερηφάνεια σας παρουσιάζει το πρόγραμμα των φετινών επετειακών εκδηλώσεων, με τη βεβαιότητα ότι κι αυτή τη φορά θα τις περιβάλλετε με θέρμη και δυναμισμό, για να στείλουμε πάλι το μήνυμα πως η υπεροχή μας κρύβεται στην ένταση και το πάθος.

Συμπατριώτες, Ο αγώνας που διεξάγουμε μπορεί να είναι άνισος, αλλά είναι ένας αγώνας ιερός, δίκαιος και ωραίος, γι? αυτό τελικά θα νικήσουμε.
ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 97η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΥ με πρωτοβουλία της Αρμενικής Νεο λαίας Ελλάδος (Τοπική Οργάνωση Θεσσα λονίκης «Σ. ΤΕΧΛΙΡΙΑΝ»). H έκθεση θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Πλατεία Αριστοτέλους, κάτω από την οδό Μητροπόλεως.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Συνεδριακό Κέντρο «Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣ»
ωρα 11:30 (Πέρας προσέλευσης στις 11:15) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ομιλία του Καθηγητή κ. Ηλία Κουσκουβέλη, με θέμα: « Η Γενοκτονία της Μνήμης και η διεθνής διάσταση του Αρμενικού Ζητήματος»
ωρα 13:30 ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ Καταθεση στεφανων στο ηρωο του γ΄σ.στρατου

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ
ΩΡΑ 21:00 προβολη ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ SCREAMERS των SYSTEM OF A DOWN, με πρωτοβουλία της Αρμενικής Νεο λαίας/Τ.Ο. «Σ. ΤΕΧΛΙΡΙΑΝ». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΤΡΙΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Αρμενικό Πολιτιστικό Κέντρο
ΩΡΑ 09:00 – 12:00 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ με πρωτοβουλία του παραρτήματος «ΑΝΙ» του Αρμενικού Σταυρού Ελέους, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. Ορθόδοξος Ιερός Αρμενικός Ναός της Παναγίας
ΩΡΑ 12:00 ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ στη μνήμη των Μαρτύρων της Γενοκτονίας, χοροστατούντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη κ.κ. Σαχάκ Γιεμισιάν, παρουσία εκπροσώπων των Αρχών της πόλης. Ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Απόστολου Τζιτζικώστα
Η επιμνημόσυνη δέηση τελείται σε συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την Εφορεία του Ιερού Αρμενικού Ναού και την Αρμενική Εθνική Επιτροπή.
ΩΡΑ 12:30 πορεία προς το Τουρκικό Προξενείο και επίδοση Υπομνήματος, με πρωτοβουλία της Αρμενικής Νεο λαίας (Τ.Ο. Θεσσα λονίκης «Σ. ΤΕΧΛΙΡΙΑΝ»).




Armenian Genocide

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου